Szybkie śniadanie dla miłośników szpinaku. Jako, że należę do nich to staram się zawsze mieć żelazny zapas zamrożonego szpinaku. Najlepiej swojego i najlepiej nie w postaci papki. A wtedy, jak tylko przychodzi mi ochota, sięgam po niego i w niecałe 10 minut mam pycha śniadanko.
Składniki:
- 200g szpinaku świeżego bądź mrożonego
- 2 jajka
- ząbek czosnku
- sól
- kolorowy pieprz
- kropelka oliwy
Wykonanie:
Na patelnię wlać oliwę i podsmażyć na niej delikatnie ząbek czosnku. Jak będzie złoty to dorzucić do niego szpinak i lekko osolić. Chwilę podsmażyć. Uformować ze szpinaku gniazdko i wbić w nie jajko, posolić, popieprzyć. Smażyć pod przykryciem do czasu, aż białko się zetnie, ale żółtko będzie płynne. I tyle. Smacznego :)
Bardzo smaczne śniadanko :) http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/
OdpowiedzUsuńBardzo ,ale to bardzo smaczne! Uwielbiam szpinak. Agnieszko pozdrów ode mnie Lublin, bo w nim spędziłam 5 cudownych lat mojego życia :)
OdpowiedzUsuńno to już wiem co zjemy z M. na śniadanie we weekend ^^ (jutro pójdę kupię szpinak)
OdpowiedzUsuńSłusznie prawicie - szpinak rzecz dobra :) Ewa pozdrowiony Lublin ;) Studiowałaś tu jak mniemam ;)
OdpowiedzUsuńTak Agnieszko na UMCS-ie :)
OdpowiedzUsuńCo prawda nie moja uczelnia, ale mam do niej olbrzymi sentyment ;)
OdpowiedzUsuń